svenska snabblån.se

Nyheter och artiklar om ekonomi

Här samlar vi nyheter, artiklar och även länkar till sidor som kanske berör dig och din privatekonomi.

Är du redan skuldsatt genom lån och krediter sedan tidigare? Behöver du ändå ett akut lån för att lösa en besvärlig ekonomisk situation? Ge inte upp, det finns lån även för skuldsatta personer.
Om du vill slippa förnedrande bankbesök där svaret på din låneansökan är "nej" och istället få ett enkelt lån som du söker online, finns det lösningar för alla plånböcker.

 

Snabblån online för redan skuldsatta

Att du har lån och krediter sedan tidigare, brukar oftast inte vara ett hinder för att få ett snabblån utan UC kontroll. Den här sortens lån söker du snabbt och enkelt online och din kreditvärdighet blir inte ens försämrad av att du söker ännu ett lån.

Att ta ett lån för att lösa en akut situation då du bara måste ha mer pengar i plånboken, behöver inte vara fel. Egentligen handlar det om att låna ansvarsfullt och undvika att hamna i en skuldfälla där du måste låna pengar var och varannan månad för att klara av att betala räkningarna.

Många tänker att det är fel att låna pengar om man redan har dålig ekonomi men de flesta kan faktiskt istället lösa sin situation mer långsiktigt bara genom att ta ett lån som hjälper till att få ordning på det mest akuta.

Att låna pengar till att betala andra lån är inte en hållbar situation i längden om det handlar om de månatliga avbetalningarna. Om det istället handlar om att lösa andra lån som är dyrare, kan det hjälpa hjälpa dig att komma på fötter igen istället.
 

Låg kreditvärdighet kan vara ett hinder

Många som i ren desperation försöker låna sig ur en tuff ekonomisk sits, kan göra misstaget att söka allt för många lån som använder UC kontroll och sedan är det svårt att få lån enbart på grund av det.

Att ha låg kreditvärdighet är inte en rolig situation då det kan påverka alla möjliga åtaganden som du kanske vill göra. Genom att ta ett lån utan UC kontroll, förhindrar du att din kreditvärdighet sjunker ännu mer. Många lån utan UC, är lättare att bli godkänd för än om du ansöker om lån hos din vanliga bank.
Det man bör vara medveten om är att den som vill låna pengar trots låg kreditvärdighet, ofta får räkna med att det kanske inte är de allra billigaste räntorna som erbjuds genom den här sortens lån.
 

Gör en mer långsiktig plan för framtiden

Att i samband med ett lån som du tar i syfte att rädda hem en besvärlig ekonomi för stunden, göra en plan för framtida behov, är smart och kan ge dig en trygghet som inte bara varar för stunden.

Du kanske fick ett snabblån den här gången men hur ska du planera för att ditt behov av akut lån inte uppstår igen? Det första du ska göra är att ta tjuren vid hornen och sätta dig ner och räkna på dina inkomster och utgifter.
Om dina månatliga utgifter månad efter månad är större än du har inkomster, är det hög tid att vidta åtgärder som är mer hållbara på sikt. Du vill inte hamna i en skuldfälla som innebär att du måste låna pengar varje månad.

Att göra en budget är ofta första steget till en sundare hushållsekonomi och det behöver inte ens vara särskilt svårt att göra en enkel budget. Att hoppa över detta steg är sällan framgångsrikt och även om det kan låta väldigt tråkigt så är det helt nödvändigt för att få ordning och reda på alltsammans. Att få bättre ekonomi kan kräva olika stora uppoffingar, beroende på just din situation men om du inte gör något åt det i tid, kan det få tråkiga följder.
Läs mer om hur du kan få bättre ekonomi och gör en plan för hur just du ska nå dina mål.
 

Ta ett stort lån för att lösa många små

Det som brukar ge störst effekt på ekonomin är att ta ett enda större lån för att lösa många små lån och krediter. Genom att göra så, får du bara ett enda lån att betala på varje månad och ditt mål är förstås att den summan ska vara mindre än om du betalade på många olika  lån och krediter.

Detta sätt att skaffa bättre ekonomi, är både enkelt och ofta väldigt effektfullt och det finns personer som får flera 1000-lappar över per månad, i jämförelse med tidigare.

Visst kan det kännas trist att ta ett lån för att lösa andra lån men det är vanligare än man tror och så länge du inte samtidigt bygger på med nya små lån och krediter, är det oftast det bästa och lättaste sättet att komma på fötter igen.

Många drömmer om att bli helt skuldfria och det är aldrig en omöjlighet. Det finns bara många olika sätt att ta sig an den uppgifter och om du är tillräckligt målmedveten kan du säkert hitta sätt som passar dig. Att bli skuldfri snabbare, kräver en del uppoffringar men tänk så skönt det blir sedan!
 

Läs hela inlägget »

Att låna pengar till semestern behöver inte nödvändigtvis vara fel. Den som behöver låna pengar till något, ska inte behöva ha "skuldkänslor" för att hen behöver ta ett lån.

Att låna till semestern är dessutom mer vanligt än vad många tror. Varför skulle det förresten vara mer fel att köpa sig en trevlig sommarsemester än att låna pengar till andra saker?

Det vanligaste man lånar till under semestern är antingen en extra slant att konsumera på trevliga saker eller till en speciell resa som man kanske inte hunnit spara ihop pengar till.

Att ta någon sorts snabblån som inte använder UC kontroll är ofta att föredra eftersom lån utan UC inte lämnar samma spår efter sig som de som använder UC i sin kreditupplysning.
 

Låna till semestern 2018
Låna till semestern 2018

Se upp för dyra avbetalningar

Som ett ofta dyrt alternativ till ett semesterlån av det mer traditionella slaget, finns ofta avbetalningsmöjligheter genom olika resebyråer. Om detta är helt kostnadsfritt utan fakturaavgifter och annat som i de allra flesta fall tillkommer, kan det löna sig med den sortens avbetalningar.

Om det däremot tillkommer avgifter, fakturaavgifter eller att ränta tillkommer efter ett visst antal månader, är det dags att bli lite vaksam. Den sortens "kostnadsfria" avbetalningar är ofta lömska och kan i vissa fall bli dyrare än exempelvis ett enkelt snabblån utan UC kontroll.
 

Hamna inte i en skuldfälla

Att dras in i en skuldfälla för att man lånar pengar till semestern, är inte värt konsekvenserna det kan medföra. Är du svårt skuldsatt, ska du tänka efter både en och två gånger innan du tar ett lån till semestern.

I ett sådant läge är det kanske bättre att börja med att se över möjligheterna till ett skuldsaneringslån, för att på så sätt få mer pengar över till sommarsemestern. Kanske öppnar det också möjligheter till bättre lån med låg ränta.

Har du låg kreditvärdighet, kan det vara mycket svårt att få ett billigt lån med låg ränta. Det beror på att de flesta lån tar hänsyn till hur hög kreditvärdighet deras låntagare har, när de sätter priserna på lånen. I allmänhet är det lättast att bli godkänd för de lån som kanske inte är de allra billigaste om du nu drabbats av låg kreditscoring. Men det är fullt möjligt att få lån trots låg kreditvärdighet, så ge inte upp!
 

Amortera på ditt semesterlån

Alla vill bli av med sina skulder så snabbt som möjligt men när det gäller lån för att konsumera förbrukningsvaror eller tjänster, är det extra viktigt. Det är nämligen inte så kul att nästa sommar fortfarande hålla på och amortera på det semesterlån som du tog föregående sommar.

Hur snabbt du amorterar kommer också vanligtvis att avgöra hur dyr den totala räntan för lånet kommer att bli. Det är för det mesta billigast att betala av lånet så snabbt som möjligt.

Ett taktiktips kan vara att ta lånet på lite längre löptid än du tror att du klarar av och sedan amortera extra på det. Det är alltid bättre att få lägre månadskostnad än du klarar av för då är det enkelt att betala av lånet i förtid om du vill. Det är mycket värre att göra tvärtom och plötligt befinna sig i betalningssvårigheter.

Lycka till med ditt semesterlån!
 

Läs hela inlägget »

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. Många får lätt lite ångest inför sommarsemestern då den tenderar att gräva ett djupt hål i kassan flera månader framåt.
Ett enkelt sätt att se till att inte hamna i ekonomiska svårigheter efter semestern, är att redan innan sommaren städa upp i sin ekonomi.

Att städa och sanera lite i hushållsekonomin, skapar ofta ett större ekonomiskt utrymmer för lång tid framöver om man sköter det på rätt sätt. Många kallar detta för skuldfinansiering eller egen skuldsanering men det kan ha långt mer i sin innebörd än att bara samla ihop gamla lån och krediter.
 

Städa upp i hushållsekonomin

Framför allt är det personer som vill bättra på sin kreditvärdighet som brukar städa upp i sin ekonomi då och då. Det är dock att rekommendera för alla att städa och sanera lite i ekonomin då och då.

Det finns nämligen mycket pengar att spara på att hålla god ordning på sin privatekonomi. Genom att minimera risken för att få låg kreditvärdighet kan du också omförhandla tidigare lån för att få bättre ränta utifrån en mer stabil kreditvärdighet.

Den som redan har låg kreditvärdighet kan också få lån för att bättra på den på lite sikt. Men de billigaste lånen får den som har god och stabil kreditvärdighet över längre tid.
 

Så här gör du för att sanera själv

Börja med att samla ihop gamla lån och krediter till ett eller max ett par större lån. Det finns gott om olika lån att välja mellan online och även du som har betalningsanmärkning, kan faktiskt få låna pengar.

När du betalat in gamla krediter och små lån, ska du överväga vilka krediter du kan säga upp. Genom att inte ha för många olika krediter höjer du nämligen din kreditvärdighet, vilket kan ge ännu bättre och billigare lån i framtiden.
Detta gäller även krediter där saldot är nollat så passa på att säga upp gamla krediter när du har tagit ett lån för att förtidsinlösa andra mindre lån och kontokrediter.

När du väl har samlat ihop dina tidigare lån och krediter, sagt upp och avslutat mindre fördelaktiga kreditkort och små krediter så börjar du bättra på din kreditvärdighet. Faktum är att redan i samma stund som du samlade ihop och sa upp några onödiga lån, fick en bättre kreditvärdighet än den du hade innan. Man ser nämligen inte positivt på en persons privatekonomi om man har för många olika krediter, oavsett om de är utnyttjade eller inte.

Genom att söka efter de mest lämpliga bland alla snabblån, kan du spara in mycket pengar på att ha lån med så låg ränta som möjligt. Ett skuldsaneringslån behöver inte bli dyrt och huvudsaken är att det blir billigare än de lån och krediter du hade innan.

Att ha lite koll på vilka lån som i grund och botten tillhör samma företag är en god idé för att inte söka "fel" lån i onödan. Vissa företag godtar att du har flera av deras olika låneprodukter, medan andra ger avslag med en helt onödig ansökan som följd.

Du ska helt undvika att nappa på olika konstiga erbjudanden om lån från helt okända privatpersoner på nätet. Nätbedragare finns det gott om och detta är ett av många olika sätt för bedragare att lura till sig privatpersoners uppgifter. När du tänker efter inser du nog att om en helt okänd människa är beredd att låna ut massor av pengar utan säkerhet och till rekordlåga räntor, är någonting allvarligt fel. Då måste varningsklockor ringa högt!

Låna bara pengar av seriösa företag som är vidimerade att de är riktiga företag som står bakom de olika lånen.

När du väl städat upp i din hushållsekonomi är det dags att skapa en långsiktig hållbarhet i den. Att göra en enkel budget är ofta det första steget för att ta över kontrollen och på sikt få mer pengar över till annat roligt. Att få bra ekonomi kräver ofta en del arbete och god självdisciplin men belöningen är värd att vänta på. Genom att skaffa pengar snabbt utan att ta lån, kan du säkert komma på alla möjliga lösningar till att förvalta de extra inkomsterna du får, på ett klokt sätt.
 

Läs hela inlägget »

Har du varit med om att surfa runt på olika lånesajter och upptäckt att flera olika lån har en och samma företag som "ägare"?
Det är inte bara frustrerande utan också svårt att veta hur man ska tolka sådant.

Det är inget konstigt med att ett företag eller en koncern har många olika varumärken av lån men du behöver känna till hur deras olika produkter ser ut och om du redan har ett lån genom just det kreditföretaget sedan tidigare. Det är nämligen inte alla företag som tillåter att du har flera olika lån hos dem samtidigt.

Idag ska vi titta lite närmare på Thorn Svenska AB som för närvarande har minst fem olika varumärken och totalt sett över sju olika typer av lån och krediter som du kan söka.

Kraven för att få låna pengar är så gott som likvärdiga men lånebelopp och återbetalningstid skiljer sig kraftigt åt. Räntan är också nästan densamma för nästan alla av lånen förutom ett av dem, Nordiclån som är något billigare. Detta under förutsättning att du har så pass god kreditvärdighet så du blir erbjuden den allra billigaste räntenivån.

Just nu har står Thorn Svenska AB bakom ett flertal snabblån som du kan söka på nätet och lånen är följande:

  • Modus Finans
  • Thorn PrivatFinans (3 olika lån samt produkkredit)
  • LEASY
  • Klicklån
  • Nordiclån

Det finns egentligen inget som tydligt säger att du inte kan ha flera pågående lån samtidigt hos Thorn, det kommer att avgöras av din bedömda kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Det som gör Thorn Svenska AB till ett bra låneföretag är de långa återbetalningstiderna som deras lån medger. Extra lång återbetalningstid får du om du ansöker om Nordiclån där du kan låna 50000 kr under 80 månader. Det är en jämförelsevis mycket lång återbetalningstid för ett lån i denna storlek.
 

Överskådlig jämförelse ger bra underlag

En överskådlig jämförelse av de olika lånen ska ge dig ett tillräckligt bra underlag för att kunna avgöra huruvida detta är ett låneföretag som har det just du söker.

Det ska inte bara vara på kreditföretagens villkor utan det är minst lika viktigt att du själv känner dig nöjd med valet av lån. Givetvis kan du alltid ångra ett lån om du skulle hitta ett billigare och bättre lån vid senare tillfälle men då kanske du redan har betalat onödigt mycket ränta.

Räntan hos Thorn är individuell, vilket innebär att det är din kreditvärdighet som kommer att avgöra om du blir erbjuden ett riktigt billigt lån med låg ränta eller inte.
 

Tabell som jämför Thorn privata lån utan säkerhet.
Tabell som jämför Thorn privata lån utan säkerhet.

Är du en av dem som hade lite koll redan innan så kanske du märker att Thorn's tidigare produkt som hette Fokuslån, inte längre finns med. De har nämligen upphört med varumärket Fokuslån och därför går det inte att ansöka om det längre.

Det är också ett relativt vanligt fenomen att kreditföretag har många olika varumärken samt att vissa av dem ibland byts ut, försvinner eller byter namn.

Thorn's senaste förändringar handlar om att de utvecklat sina produkter Privatlån Plus, Pauslån och Trygglån. Den senast tillkomna produkten i deras sortiment heter Modus Finans. Sedan några år tillbaka i tiden används UC kontroll för samtliga lån hos Thorn. Det innebär att de förmodligen tappat lite i populäritet men det är fortfarande lika lätt att bli godkänd för lån hos dem.

Det är bra och användbart att först jämföra alla lån som Thorn Svenska AB har. Är du nyfiken på vilka andra snabblån som också tillhör samma koncern eller samma moderbolag så finns det en lista på lån som tillhör samma företag  eller bank. Tänk på att det varierar mellan olika företag om du kan ha flera olika lån hos dem samtidigt.
 

Läs hela inlägget »

Behöver du skaffa pengar snabbt innan påskhelgen 2018? Då har du visserligen lite bråttom men det är fullt möjligt att ha pengar på kontot innan påsken kommer.

Snabba pengar till påsk 2018 Snabba pengar till påsk 2018

Att skaffa pengar snabbt är ett problem som många har inför större helger. Det är inte alla förunnat att ha en stor lön som alltid räcker till långt mer än det allra nödvändigaste. De flesta som behöver pengar snabbt, tar ett billigt snabblån eller ser till att skaffa extra pengar på annat sätt.

Många känner också att även om de inte har så bra ekonomi, finns det kanske helger och speciella tillfällen då man ändå vill kosta på sig lite extra. Utgångspunkten måste så klart alltid vara att du kan betala tillbaka pengarna framöver men det behöver inte vara fel att ta ett snabblån eller skaffa snabba pengar på annat sätt.
 

Snabba korta lån är ofta billigare än du tror

Snabba korta lån är ofta billigare än många tror. Kanske blir du först avskräckt när du ser att räntorna på de korta lånen ofta ser ut att vara ganska dyra. Då ska du tänka på att räntorna anges i effektiv årsränta och inkluderar ränta och avgifter ifall du skulle ha lånet i 12 månader.

Tar du ett kortfristigt lån på kanske 3-6 månader så betalar du inte alls den ränta som den effektiva årsräntan representerar. Du betalar mycket mindre än så och det är därför man ska vara lite försiktig när man jämför ränta för olika typer av lån.

Det bästa sättet att ha ett extra utrymme i kassan, är att ha en kontokredit som löper på så att du kan välja att utnyttja den när du behöver det. Skillnaden mellan en kontokredit och ett vanligt lån är att du ansöker om en kreditlimit som du sedan kan använda flera gånger så länge du inte uppnår din kreditgräns. Några exempel på bra och prisvärda kontokrediter hittar du bland övriga snabblån utan UC kontroll.
 

Gör ränteavdrag för snabblån och krediter

En annan sak du kan tänka på när du tittar på priserna för olika lånealternativ är att du kommer att kunna göra skatteavdrag för räntorna. Avdrag kan man i nuläget göra för upp till 30% av de ränteutgifter man haft under ett år.

Om du mot förmodan skulle betala mer än 100 000 kr i ränta på ett år, sjunker avdraget till 21% för ränta utöver detta belopp. Det du däremot inte kan göra avdrag för är fakturaavgifter och andra kostnader som är förknippade med lånet. Därför är det bra att ansöka om billiga lån som inte medför annat än ränta.

Skulle du vilja undersöka möjligheten att låna pengar räntefritt så finns det faktiskt några lån som kan ge räntefria kortfristiga lån men det förutsätter att du kan återbetala inom 14-30 dagar.
 

Spartips för en "lågbudget påsk"

Om du har det lite sämre ställt och måste leva sparsamt, är det viktigt att göra det hela året, inte bara till stora helger. Om du lever sparsamt hela året, kanske du ändå kan unna dig saker som känns som "det lilla extra" under storhelgerna.

Ät ägg - det är billig "påskmat".
Just till påsk, finns det en hel del saker man kan göra för att fira påsk med ganska små medel. Exemelvis finns är det dags att jaga extrapriser eftersom större helger lyckligtvis även är förknippat med gott om extrapriser på mat.

Ät mycket ägg och gör det festligt med ägg i alla dess olika former. Ägg brukar man kunna komma över för runt 1 kr styck om man hittar bra extrapriser. Så mycket mer prisvärd påskmat än ägg kan man knappt hitta.

Dekorera en krukväxt med hemgjort påskpyssel.
Hemmamålade ägg är roligt för barnen och du kan också låta barnen dekorera ett påskris med små figurer och äggskal istället för att köpa fjädrar och annat påskpynt. Om du inte har tillgång till kostnadsfritt gratis påskris, går det lika bra att dekorera en krukväxt.

Återanvänd gamla påskägg till barnen.
Att köpa nya påskägg till barnen varje år är kostsamt och väldigt onödigt. Spara äggen och återanvänd dem år efter år. Om du inte har några gamla påskägg och inte har så gott om pengar, kan du hitta på andra alternativ till påskäggen.

En lite kartong kan bli ett "påsk-paket". Att klä en liten kartong med presentpapper eller lite aluminiumfolie är mycket billigare än att köpa påskägg.

Fyll påskäggen med saker som du ändå skulle tvingas köpa.
Om du inte har råd att ge bort saker som du inte skulle köpt annars, kan du försöka att köpa sådant som du ändå måste inhandla inom kort. Ett par fina strumpor tillsammans med några billiga godisbitar ger ett fullt påskägg med både lite gott men också en present.

Skapa en påskjakt så att fokus ligger mer på själva letandet än på innehållet i ägget. Att göra en skattkarta med ledtrådar som sysselsätter barnen i någon timme brukar nästan vara mer uppskattat än själva ägget.

Har du inte råd att köpa något just nu, kan du göra små "gåvokort" där du utlovar att ni ska göra roliga saker tillsammans. Till exempel kan du fylla ägget med "1-timmes TV-spel tillsammans", 1-timmes fotbollsspel tillsammans m.m. m.m.

Det är inte alla som ens ger sina barn påskägg så varianterna av att ha en "budget-påsk" är oändliga utifrån vad man tycker om att göra. Att ta med matsäck ut i naturen och fira påsk ute kan också vara en rolig idé. Vid matsäck behöver inte maten vara så märkvärdig och mysigt kan man ha ändå. Detta kan skapa minnen för livet som inte behöver kosta pengar.

Att ta fram cykeln och göra den lite vårfin kan också vara en bra sysselsättning för påsken. Kanske kan din budget rymma något fint till cykeln såsom några nya reflexer eller något annat.
 

Läs hela inlägget »